Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki orzechowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: mąka pszenna 2 szklanki
margaryna 2/3 kostki
cukier puder 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 szt
piana:białka 2 szt
cukier 2/3 szklanki
sól szczypta
cukier 3 łyżki
miód prawdziwy 3 łyżki
margaryna 2 łyżki
orzechy włoskie 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowe

Ciasto: Margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier puder i żółtka, zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Rozwałkować i wylepić natłuszczone foremki. Przygotować pianę: białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo dosypując cukier. Dno każdej foremki wypełnić pianą. Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Przygotować orzechy: margarynę, cukier i miód roztopić, dodać orzechy i smażyć na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje.Nakładać na pianę upieczonej babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.02.2014 14:47
ale ładnie się prezentują
karolina1869 03.02.2014 19:50
uwielbiam takie słodkości
dwa pokoje z kuchnią 04.11.2013 09:55
porywam wszystkie :)
Małgorzata9 04.11.2013 09:41
szybko i smacznie
Kuchenka 04.11.2013 08:18
fajne jedzenie
Luki 04.11.2013 06:58
babeczki rewelacja
Wiesława1 04.11.2013 06:49
lubię takie deserki
AGNIESZKA144 04.11.2013 06:31
fajne te babeczki
paulina2157 04.11.2013 05:15
super smak muszą mieć z orzechami
msmariusz 03.11.2013 23:57
ładne babeczki
Renataj 03.11.2013 23:21
Ale apetyczne cudeńka:)
marcia7 03.11.2013 22:56
ale pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak