Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki migdałowe z jagodami i jabłkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki suche

mąka pszenna 300 g
migdały zmielone 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
sól 1 szczypta
cukier kryształ 100 g
cukier waniliowy 1 opakowanie

Składniki mokre

jajko 3 szt
śmietana 18 proc 330 g
olej rzepakowy 150 ml

Dodatkowo

płatki migdałowe 1 szk
jagody 1 szk
jabłko 1 szt

Porada

Zanim się wyjmie babeczki z piekarnika dobrze sprawdzić patyczkiem - czy jest suchy.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki migdałowe z jagodami i jabłkiem

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę i wymieszać z jagodami.
W jednej misce mieszamy składniki suche - mąkę, cukier, zmielone migdały, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre - jajka, śmietanę oraz olej.
Do suchych składników wlewamy mokre. Wszystko mieszamy.

Do foremek na muffinki wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Na wierzchu układamy owoce, lekko dociskamy i posypujemy płatkami migdałowymi.

Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min w temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.01.2017 17:13
Dobre babeczki
Diana Rusiłowicz 02.01.2017 00:50
Pychotka :)
Bernadeta1 12.12.2016 22:13
smaczne słodkości
dodi 11.12.2016 21:59
apetycznie wygladają
bertpvd 11.12.2016 19:49
pyszne babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak