Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki Makowa Panienka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowej masy makowej 12 łyżeczek
jajko 2
mleko 125 ml
mąki pszennej typ 500 300 g
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
cukru 5 łyżka
olej 125 ml
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki Makowa Panienka

Kroki postępowania

1
Przygotować dwie miski i masę makową. W jednej misce umieścić suche składniki a w drugiej mokre. Najpierw pomieszać wszystko osobno a potem do mokrych składników wsypać suche i szybko wymieszać ciasto. Blachę do muffinek wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami.
Krok 1 - Babeczki Makowa Panienka foto
2
W każdą foremkę nałożyć po łyżce ciasta, na środek włożyć po łyżeczce masy makowej, lekko docisnąć i wyłożyć na masę resztę ciasta.
Krok 2 - Babeczki Makowa Panienka foto
3
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut.
Krok 3 - Babeczki Makowa Panienka foto
4
Babeczki po upieczeniu i przestudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Babeczki Makowa Panienka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 17.04.2013 22:10
rewelacyjnie wyglądają:)
babajaga1969 17.04.2013 21:32
bardzo fajne i pyszne
reniatka 17.04.2013 21:22
mniam mniam pysznosci
Sylwia26 17.04.2013 20:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak