Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kruche z czekoladowym nadzieniem i bitą śmietaną
Z podanych składników zagniatamy ciasto, etapami wylepiamy nim małe foremki do babeczek, każdą porcję pieczemy do zrumienienia się ciasta, ok 20 min w tem 180st. Studzimy. MOżna je nawet upiec kilka dni wcześniej. Nie dajemy żadnych spulchniaczy.
NADZIENIE :
Najpierw robimy czekoladowy mus; Do garnka wlewamy 200g śmietanki 36% łamiemy jedną czekoladę i na wolnym ogniu czekamy aż całość się połączy. Studzimy lekko i wlewamy porcję do każdej babeczki do 3/4 wysokości. Wkładamy do lodówki, gdy całkiem zastygnie ubijamy śmietanę kremówkę u mnie zawsze 36 % z cukrem i dekorujemy babeczki, na wierzch ścieramy wiórka z czekolady i gotowe.