Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki francuskie z dynią i galaretką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
Nadzienie: - w opisie
galaretka agrestowa 1 sztuka
woda 400 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki francuskie z dynią i galaretką...

Kroki postępowania

1
z ciasta francuskiego z biedronki wykrawać szklanką krążki

wyszło mi 17 sztuk

wkładać je do foremek silikonowych 7x4 cm

do każdej foremki wkładać czubatą łyżkę nadzienia np. dżem, konfitura - ja dałam dynię galaretkową - jest u mnie w przepisach
Krok 1 - babeczki francuskie z dynią i galaretką... foto
2
piec w 200C około 30 minut

galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml gorącej wody

na wystudzone babeczki nakładać tężejącą galaretkę

schować do lodówki na 3 godziny
Krok 2 - babeczki francuskie z dynią i galaretką... foto
3
smacznie chrupiące babeczki z dynia i galaretką na deser.......SMACZNEGO!!!
Krok 3 - babeczki francuskie z dynią i galaretką... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.10.2013 18:32
pyszne babeczki :)
Aannkaa82 23.10.2013 19:55
Fajne te babeczki i jakie proste. Super, lubie takie przepisy :)
Lis 04.09.2013 00:45
warto taki przepis wypróbować:)
Megg 10.08.2013 18:20
bardzo apetyczne babeczki
gosia56 10.08.2013 15:05
szybkie co nieco do kawusi
gosia561 10.08.2013 14:57
coś pięknego
msmors 10.08.2013 14:10
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak