Babeczki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • mąka pszenna

    130 g
  • mąka kartoflana

    120 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    100 g
  • margaryna

    200 g
  • banan

    1 szt
  • aromat bananowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem.

Dodajemy ekstrakt i margarynę.

Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.

Delikatnie ale dokładnie mieszamy.

Dodajemy pokrojonego w kosteczkę banana.

Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.

Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Gotowe babeczki podałam z jogurtem ananasowym.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
idealme 07.07.2013 15:27
ale bym zjadła, wyglądają pysznie ! :)
ssylwiaa 07.07.2013 13:47
świetne babeczki ;)
eMMe 07.07.2013 13:26
Słodkie:) Muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat