Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt -
mąka pszenna
130 g -
mąka kartoflana
120 g -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier puder
100 g -
margaryna
200 g -
banan
1 szt -
aromat bananowy
1 łyżka
Sposób przygotowania
Dodajemy ekstrakt i margarynę.
Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.
Delikatnie ale dokładnie mieszamy.
Dodajemy pokrojonego w kosteczkę banana.
Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.
Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Gotowe babeczki podałam z jogurtem ananasowym.
Smacznego :)
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się