Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki ala marcepanowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone migdały 100 g
cuier puder 75 g
syrop orzechowy 1 łyżeczka
miód 1 łyzka
woda 2 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ala marcepanowe

Kroki postępowania

1
Mielone migdały mieszamy z cukrem pudrem. Jeśli mamy migdały całe lub w płatkach to zaczynamy od ich zmielenia. Dodajemy wodę, sypor i miód i mieszamy dokłądnie całość łyżką, aż do całkowitego połączenia składników.
Krok 1 - Babeczki ala marcepanowe foto
2
Jeśli masa jest zbyt klejąca można dodać więcej cukru pudru, natomiast jeśli jest zbyt sucha dolać odrobinę wody lub syropu. Foremki do babeczek wykładamy folią aluminiową i wypełniamy masą marcepanową.
Krok 2 - Babeczki ala marcepanowe foto
3
Wkładamy do lodówki do schłodzenia na min pół godziny. Po wyjęciu z foremek dekorujemy polewą czekoladową.
Krok 3 - Babeczki ala marcepanowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 31.12.2012 14:06
Wspaniałe!
Magula 27.12.2012 22:54
pyszne, prawie jak marcepan ;-)
teresa18 27.12.2012 12:17
pyszne w smaku
KasiaK90 27.12.2012 11:09
smakowite
Sylwia26 27.12.2012 10:27
pyszności
wiola333 27.12.2012 10:05
mniam
Danost 27.12.2012 09:39
super pomysł
sara1 27.12.2012 09:27
fajne i ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak