Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
mąka ziemniaczana 50 g
cukier puder 50 g
masło 100 g
żółtko jajek 1
budyń śmietankowy 1
margaryna 150 g
mleko 3,2% 1,5 szklanki
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki

Mąki przesiać, dodać cukier puder i posiekane masło. Dodajemy żółtko i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkujemy na grubość 3 mm i wyklejamy foremki. Pieczemy 8-10 min w temp. 200' na złoty kolorek. Gotujemy budyń i gdy ostygnie dodajemy małymi porcjami do utartej margaryny. Gotowe babeczki smarujemy dżemem, a nawierzch wyciskamy szprycą zrobioną wcześniej masę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 11.12.2013 11:08
musi być pyszne!
Iwona32 01.12.2013 17:36
ładnie wyglądaja
Barbara777 30.11.2013 10:23
smakowite babeczki, poproszę jedną;)
Wiesława1 30.11.2013 07:50
pyszny deser
mitek111 30.11.2013 00:00
wyglądają pysznie, smaczne
w mojej kuchni 29.11.2013 23:12
też takie chętnie zjem
Renataj 29.11.2013 22:47
Uwielbiam babeczki w każdym wydaniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak