Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AZJATYCKI BIGOS

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 średniej główki
filety z kurczaka 3 szt.
sos sojowy 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
marchew 2 szt.
brokuł 1 mała szt.
bulion drobiowy 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
Cebulka smażona Prymat 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 kulki
olej ryżowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: AZJATYCKI BIGOS

Kroki postępowania

1
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Dodać jasny sos sojowy i szczyptę pieprzu. Wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Krok 1 - AZJATYCKI BIGOS foto
2
Rozgrzać wok. Wlać olej ryżowy i wrzucić kurczaka. Kiedy mięso się przysmaży dodać obraną i pokrojoną w cienkie plasterki marchew, ziele angielskie i liście laurowe ( marchew można zetrzeć na tarce ).
Krok 2 - AZJATYCKI BIGOS foto
3
Kapustę poszatkować i dodać do gotującego się kurczaka. Zalać bulionem. Dodać podzielonego na małe różyczki brokuła i ciemny sos sojowy. Wymieszać i gotować ok. 35 min., aż bulion odparuje. Gotowy bigos posypać cebulą prażoną.
Krok 3 - AZJATYCKI BIGOS foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 15.02.2016 17:05
taki bigos zjem .super
bertpvd 15.02.2016 13:11
pyszny bigos :)
jagoda5913 15.02.2016 12:16
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak