Awokado zapiekane z jajkiem i łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • łosoś wędzony

    20 gram
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wydrążyć trochę miąższu, aby zrobić miejsce na jajko. Wbić żółtka i trochę białka (tyle, ile się zmieści). Dodać kawałki łososia. Ułożyć awokado w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem (do momentu, aż jajko się zetnie). Po upieczeniu oprószyć pieprzem i solą. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat