awokado z serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 szt
  • ser feta

  • pomidory

    20 dag
  • natka pietruszki

    pól peczka
  • oliwa

  • sól, pieprz

  • oliwki czarne

  • cebula czerwona

    15 dag
  • mięta pół pęczka

  • awokado

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado umyć i osuszyć, kroimy na pół i wyjmujemy pestki, a środek wydrążamy.
Miąższ pokroić w kostkę i polać sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Ser feta i pomidory kroimy w kostkę cebulę na bardzo cieniutkie plasterki. Pietruszkę i miętę .drobno siekamy.
Do małej miski wkładamy pokrojone składniki sałatki, dodajemy oliwę z oliwek i resztę soku z cytryny. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i napełnić nią wydrążone połówki awokado. każdą porcję przybieramy natką i czarną oliwką, ( ja miałam akurat zielone, bo tych najczęściej używam). Nadziane awokado przykrywamy folią i schładzamy w lodówce

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 05.04.2011 09:30
fajne
Mala 10.11.2010 15:31
ciekawe to połączenie smaków
Goya 10.11.2010 14:41
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat