Awokado faszerowane pastą z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • suszone pomidory

    5 plastrow
  • oliwki czarne

    6 szt
  • sok z cytryny

    1 lyzeczka
  • sól morska

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • szczypiorek

    3 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado umyć, następnie przeciąć wzdłuż pestki, obróć każdą z polówek w przeciwna stronę, wbij nóż w pestkę i wyciąg ją, a następnie wydrąż miąższ i zmiksuj blenderem na gładką masę. Pomidorki i oliwki drobno pokrój i połącz z awokado. Dodać sok z cytryny i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Pastę przekładamy do połówek wydrążonego awokado. Szczypiorek siekamy i posypujemy połówki awokado.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.03.2017 14:13
świetny pomysł
Czyki 10.10.2016 08:43
Wspaniale wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat