Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado faszerowane pastą z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 1 szt
suszone pomidory 5 plastrow
oliwki czarne 6 szt
sok z cytryny 1 lyzeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
szczypiorek 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado faszerowane pastą z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek

Awokado umyć, następnie przeciąć wzdłuż pestki, obróć każdą z polówek w przeciwna stronę, wbij nóż w pestkę i wyciąg ją, a następnie wydrąż miąższ i zmiksuj blenderem na gładką masę. Pomidorki i oliwki drobno pokrój i połącz z awokado. Dodać sok z cytryny i przyprawić do smaku sola i pieprzem. Pastę przekładamy do połówek wydrążonego awokado. Szczypiorek siekamy i posypujemy połówki awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.03.2017 14:13
świetny pomysł
Czyki 10.10.2016 08:43
Wspaniale wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak