Aromatyczna karkówka zapiekana z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

  • rozmaryn

  • sól

  • pieprz

  • smietana 18%

  • karkówka

    bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć ,osuszyć i pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster natrzeć solą,pieprzem i posypać dość grubo rozmarynem.Przyprawy przygnieść dłonią aby przykleiły się do mięsa. Usmażyć na rumiano z obu stron.Cebule obrać i pokroić w plasterki. W naczyniu do zapiekania układać na przemian cebula,mięso i tak do wyczerpania składników.Pierwszą i ostatnią musi być cebula. Mięso polać śmietaną .Ilość śmietany zależy od wielkości naczynia w którym będziemy zapiekać.Moje było małe to śmietany wlałam ok. 1/2 szklanki. Przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać przez godzinę czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 04.09.2012 22:09
świetnie wygląda
alaaa 20.08.2012 20:57
z pewnością smaczne
Barbara/zuza22_85 05.06.2012 22:04
dobra
anja3107 12.01.2012 11:34
wygląda bardzo smacznie
PaniMISIOWA 20.12.2011 10:54
cebula bardzo podkreśla smak mięs
MAR3STA 05.07.2011 23:41
wspaniałe danie;)
misia53 02.07.2011 09:12
lubię karkówkę
Margo1 30.06.2011 14:44
często robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat