Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cebula
1 szt -
ser feta
0,5 op -
natka pietruszki
1 peczek -
cukier puder
5 lyzeczek -
pieprz
1 szczypta -
sok z cytryny
2 lyzeczki -
arbuz
-
oliwa
1 lyzka
Sposób przygotowania
Skrapiamy sokiem z cytryny i zasypujemy cukrem pudrem (ok. 2 łyżki ).
Arbuza i fetę kroimy w kostkę.
Mieszamy z pokrojoną natką i miętą.
Dodajemy cebulę razem z sokiem , którym była zalana.
Zalewamy odrobiną oliwy i pieprzymy.
* Nie solimy , gdyż feta jest słona!
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się