Arbuzowa z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • ser feta

    0,5 op
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • cukier puder

    5 lyzeczek
  • pieprz

    1 szczypta
  • sok z cytryny

    2 lyzeczki
  • arbuz

  • oliwa

    1 lyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka.

Skrapiamy sokiem z cytryny i zasypujemy cukrem pudrem (ok. 2 łyżki ).

Arbuza i fetę kroimy w kostkę.

Mieszamy z pokrojoną natką i miętą.

Dodajemy cebulę razem z sokiem , którym była zalana.

Zalewamy odrobiną oliwy i pieprzymy.

* Nie solimy , gdyż feta jest słona!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra15 19.08.2012 19:39
Ciekawe połączenie ;-)
niedozywiona 19.08.2012 19:03
ciekawy pomysł na arbuza
Emilia22 19.08.2012 18:26
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat