Arbuzowa pianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    1 i 3/4 szklanki
  • galaretka truskawkowa

    3 opakowanie
  • arbuz

    2 kg
  • biszkopty okrągłe

    1/2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Arbuzowa pianka foto
2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wody i przestudzić, ok 25 dag arbuza zmiksować po odmierzeniu powinna wyjść 1 szklanka arbuzowego musu,
Krok 2 - Arbuzowa pianka foto
, śmietanę ubić na sztywno i do ubitej dodać arbuzowy mus i po wymieszaniu połączyć z galaretką. Przygotowaną piankę wstawić do lodówki, aby lekko zgęstniała.
Krok 3 - Arbuzowa pianka foto
Dno małej tortownicy wyłożyć folią aluminiową i na dnie ułożyć spód z biszkoptów, następnie wylać gęstniejącą piankę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Pozostałego arbuza pokroić w dość sporą kostkę przy okazji usuwając z nich nadmiar pestek, kiedy pianka zastygnie na jej wierzchu ułożyć kostki arbuza i zalać gęstniejącą trzecią galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu, ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 22.08.2015 17:31
bardzo dobre jest takie orzeźwiające :)
mysza75 22.08.2015 16:13
jakie fajne do kawy ciacho na zimno
ania2610 22.08.2015 16:08
wspaniały deser!
Jadwiga/Jaga85 22.08.2015 15:59
Pyszny deserek!
Suonatar 22.08.2015 14:10
Ciekawy przepis :)
Monika-twin 22.08.2015 13:35
Ładnie wygląda.
pajbek 22.08.2015 13:25
Musi być pyszne :-)
agaK. 22.08.2015 13:15
Rzadko z arbuzów się coś robi i tym bardziej mi się ten przepis podoba:)
aginaa 22.08.2015 12:37
smaczny deser
Franciszek 22.08.2015 12:37
Pycha deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat