Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anyżowa polenta z sosem malinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

anyż 1 gwiazdka
cukier
polenta
maliny świeże 1 szklanka
laska wanili prymat
likier malinowy 2 łyżki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Anyżowa polenta z sosem malinowym

Do garnka wlewamy wodę .Dodajemy laskę wanilii,anyżek i cukier gotujemy . Wyciągamy gwiazdkę i laskę .Pomału wsypujemy polente -mieszamy .Mieszamy i gotujemy aż zacznie odchodzić od garnka . Wykładamy do pojemnika płaskiego i zostawiamy do ostygnięcia . Maliny miksujemy z cukrem waniliowym i likierem . Chłodzimy . Polente kroimy w paski i polewamy sosem malinowym . Ozdabiamy malinkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 26.09.2012 08:06
nie lubię takich dań ale wygląda pysznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak