Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowy schab pieczony w rękawie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
sól 1,5 łyżeczki
majeranek 1,5 łyżeczki
pieprz czarny 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1-3 szt
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowy schab pieczony w rękawie

Mięso umyć, osuszyć, wygnieść reką. Składniki marynaty (bez liści laurowych) połączyc z oliwą i dokładnie wymieszać. Można utrzeć z możdzierzu. Dokładnie natrzeć mieso przygotowaną marynatą. Włożyć do rekawa dodać liście laurowe i odstawic na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie piec około 1-1,5 godziny w temperaturze 180-200 stopni. POdawac na zimno lub na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.02.2014 07:35
jak ja to lubię :)
ONY_za_kare 07.01.2014 11:06
pyszne mięsko!
Alex_M 06.01.2014 11:51
smacznie doprawiony schabik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak