Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowy krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 2 szt
seler naciowy 2-3 gałązki
por 1/2 szt
kasza jęczmienna 5-6 łyżek
ziemniaki 2-3 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku
Bulion grzybowy 1 kostka
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowy krupnik

Kroki postępowania

1
Kości umyć, zalać wodą dodać pora i selera. Pogotować chwilę ( do miekkości ewentualnego miesa na kościach - jeśli takowe jest :))
Krok 1 - Anusiowy krupnik foto
2
Wyjąć warywa i kości, obrać z mięsa. Do wywaru dodać kostki rosołowe. Kaszę opłukać, odsączyć i dodać do wrzącego bulionu i gotować 15 minut.
Krok 2 - Anusiowy krupnik foto
3
Po 15 minutach dodać marchewkę i pietruszkę pokrojone w drobną kostkę.
Krok 3 - Anusiowy krupnik foto
4
Kiedy warzywa zaczna mięknąć dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 4 - Anusiowy krupnik foto
5
Tuż przed końcem gotowania wrzucić mięso z kości, wsypać drobno posiekany koperek i doprawić do smaku.
Krok 5 - Anusiowy krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 27.12.2013 21:49
moja ulubiona zupa,ale bez kostek bulionowych
Bernadeta1 05.12.2013 08:55
lubię krupnik
Dorian 05.12.2013 08:04
pyszny krupnik
Katarzyna59 13.09.2013 07:06
przepyszny, uwielbiam taki
Róża1 15.08.2013 20:34
ja też lubię krupniki z tym selerem naciowym super pomysł:-)
Aannkaa82 13.08.2013 18:08
Dla podniesienia aromatu.
SmacznaPyza 13.08.2013 18:02
są warzywa, są kości - po co kostki bulionowe jeszcze ?
Magula 13.08.2013 08:30
Lubię krupniczek
Alex_M 13.08.2013 08:13
lubie krupnik! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak