Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anusiowa fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 600 gram
kiełbasa zwyczajna 1 laska
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie 1-2 szt
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
sól
pieprz
majeranek
mąka pszenna 1-2 łyżki
boczek wędzony 300 gram
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Anusiowa fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę umyć zalać wodą i odstawić na 24 godziny.
Następnego dnia dolać wody, delikatnie posolić i ugotować dodając ziele angielskie, liście laurowe oraz skórę z boczku.
Krok 1 - Anusiowa fasolka po bretońsku foto
2
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do fasoli. Podobnie z kiełbasą.
Krok 2 - Anusiowa fasolka po bretońsku foto
3
Przecier pomidorowy przesmażyć na patelni, dodać do fasolki. Gotować jeszcze chwilę.
Krok 3 - Anusiowa fasolka po bretońsku foto
4
Doprawić do smaku pieprzem, papryką, majerankiem. Zagęścić mąką.
Krok 4 - Anusiowa fasolka po bretońsku foto
5
Podawać ze świeżym pieczywem.
Krok 5 - Anusiowa fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.08.2013 19:57
mój mąż taką lubi
erym 02.08.2013 12:17
lubie, moja babcia robi fasolke po "brytyjsku" :)
Wojt@s
Wojt@s 09.07.2013 09:31
oj nie, ale głody sie zrobiłem jak przeczytałem Twój opis dania :(
Rybciia 05.07.2013 13:20
uwielbiam :-)
Dorota59 23.04.2013 14:15
przepadamy za nią
Ania321 03.04.2013 00:10
bardzo apetyczna :)
jasiek 02.04.2013 21:23
dobra z tego co zostało po świętach
gosia56 02.04.2013 20:49
bardzo lubię fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak