Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antystresowa granola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 115 g
mąka pszenna 115 g
pestki słonecznika 55 g
pestki dyni 25 g
prażone orzechy laskowe 55 g
migdały grubo pokrojone 25 g
olej słonecznikowy 50 ml
miód wielokwiatowy 50 ml
rodzynki 55 g
suszone morele grubo pokrojone 55 g

Przepis i sposób przygotowania na: Antystresowa granola

Nagrzać piekarnik do temp 140stC. Płatki owsiane, mąkę, orzechy i pestki wymieszać w misce i odstawić. Olej z miodem delikatnie podgrzewać w dużym garnku, aż się zmieszają. Zdjąć z ognia, dodać mieszankę owsianą i dobrze wymieszać. Przełożyć na dwie tacki do pieczenia.
Piec 50 minut, aż granola będzie chrupka, mieszając od czasu do czasu, aby płatki owsiane nie przywierały. Wyjąc z pieca i dodać rodzynki oraz morele.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku aż do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak