Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielskie śniadanko-jajecznica z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
śmietana 30-pocentowa 4 łyżki
sól
boczek 3 cieniutkie plasterki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Angielskie śniadanko-jajecznica z boczkiem

Jaja wbić do miseczki, dodać śmietanę i sól. Dobrze rozbełtać, tak by powstała jednolita masa.
Masło roztopić na patelni i podsmażyć na nim plastry boczku, zdjąć boczek na talerz i na tym samym tłuszczu zrobić jajecznicę wylewając wcześniej zrobioną mieszankę i ciągle mieszając (zdejmujemy według uznania, jeśli ktoś woli bardziej wysuszoną to dłużej, jeśli bardziej płynną to krócej)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.12.2012 20:36
zawsze dobra
sara1 18.09.2012 14:17
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak