Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ananas w cieście kokosowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas świeży 1 szt.
jajko 1 szt.
cukier brązowy 1 łyżka
mąka 3/4 szkl.
wiórki kokosowe 2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jogurt naturalny
cukier
sok ananasowy 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ananas w cieście kokosowym

Jajko wbić do miski i zmiksować z cukrem oraz sokiem ananasowym(jeśli nie mamy soku można go zastąpić taką samą ilością mleka). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi wsypać do pozostałych składników i całość zmiksować aby powstała jednolita dość gęsta masa.Ananasa obrać ze skórki pokroić w plastry lub półplasterki usunąć twardą część ze środka i moczyć w przygotowanym cieście a następnie kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.Podawać z jogurtem doprawionym cukrem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 04.01.2014 21:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak