Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas smażony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas świeży średni
masło 100 g
cukier 5 łyżek
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
płatki migdałowe 5 łyżek
konfitura żurawinowa
śmietana kremówka 1/2 szkl
cynamon Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas smażony

Płatki migdałowe uprażyłem na suchej patelni. Śmietanę ubiłem na sztywno , odstawiłem do lodówki . Ananasa obrałem , pokroiłem w cienkie plastry , usunąłem środek.
Na patelni rozpuściłem masło , wsypałem cukier , włożyłem plasterki ananasa , oprószyłem cynamonem i smażyłem 5 minut . Podlałem winem. Gdy prawie całe wino odparowało przełożyłem ananasa na talerzyki , posypałem uprażonymi płatkami migdałowymi.
Podałem z żurawiną i ubitą na sztywno śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak