Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador z galaretkami
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie sypkie produkty. Wymieszać ręcznie. Piec 30 min w 175C. Po upieczeniu biszkopt przecinamy na pół i nasączamy wodą gazowaną.
2. Galaretki każdą w osobnym pojemniku rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody.
Zostawiamy do całkowitego stężenia. A następnie kroimy w średnie kosteczki.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz zmielony ser, zmiksuj. Zostaw 4 łyżki na posmarowanie góry. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia i łączymy z masą. Na koniec wrzucamy kostki wszystkich galaretek, wymieszać ręcznie. Wylać na biszkopt i przykryć drugą częścią biszkoptu. Górę ciasta posmarować masą i posypać kolorowymi wiórkami. Schłodzić.