Almendrados - migdałowe ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    2 szklanka
  • szczypta soli

  • cukier puder

    1 szklanka
  • białka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wykładać je łyżeczką na pergamin. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. po 30 minutach wyjąć. Smacznego;))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 16.08.2012 09:25
jadłam takie, pyszne są
anemon 09.08.2012 22:22
Szkoda, że nie ma zdjęcia, jestem ciekawa jak wyglądają po upieczeniu, bo po składnikach widać, że smaczne.
anemon 09.08.2012 22:22
Szkoda, że nie ma zdjęcia, jestem ciekawa jak wyglądają po upieczeniu, bo po składnikach widać, że smaczne.
Angelika10 03.08.2012 17:47
pyszności
Anna152 17.07.2012 06:53
fajne i na pewno smaczne ciastka
Aleksandraa 15.07.2012 14:39
prosty i brzmi pysznie :)
Wacław 14.07.2012 13:51
fajny przepis !
Bożena13 04.07.2012 10:12
nie dodałam że mają być płatki migdałowe;)
alaaa 03.07.2012 13:57
a migdały mają być w całości?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat