Al'a tureckie kofty z wieprzowiny

Al'a tureckie kofty z wieprzowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • mięta liście

  • Kmin rzymski mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • kolendra Prymat do smaku

    1 łyżeczka
  • przyprawa do gyrosa

    2 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżeczki
  • cebula

    2 łyżeczki
  • papryczka chili

    2 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • olej

    1 łyżka
  • woda

    2/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miętę, cebulę i papryczki posiekać, dodać do mięsa. Dolać wodę, dodać przyprawy i wyrobić na jednolita masę. Odstawić do lodówki na 24h.
Formować wałeczki i nabijać je na patyczki do szaszłyków. Grilla posmarować olejem i piec kofty ze wszystkich stron.Podawać z sosem tzatziki.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookingangelika 08.03.2017 13:11
bardzo pyszne :)
ada.la 16.09.2016 21:48
ciekawy przepis
MAR3STA 16.09.2016 21:33
bardzo apetyczne
olkaaa 16.09.2016 21:23
Fajny przepis
halina16 16.09.2016 21:10
Często robię na grillu .
Aleksandra/Olcia 16.09.2016 19:14
mięcho na patyku mniam mniam !
bertpvd 16.09.2016 18:47
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat