Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2
marchew 2
seler
pietruszka
cebula
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ala flaczki

Kroki postępowania

1
Umyte mięsa zalewamy 2 litrami wody i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy przygotowane jarzyny i dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku oraz dodajemy dwie łyżeczki majeranku. Gotujemy na małym ogniu ok 1 godziny. Wyciągamy mięso i jarzyny.
Krok 1 - Ala flaczki foto
2
Mięso oddzielamy od kości i dzielimy na małe kawałki.
Krok 2 - Ala flaczki foto
3
Dodajemy do ugotowanego wywaru.
Krok 3 - Ala flaczki foto
4
Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Ala flaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.11.2013 21:20
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak