Ala carpaccio z pomidora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    2 sztuki
  • mieszanka sałat

  • polędwica łososiowa

    2 plastry
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mozzarellę odcedzić, osuszyć, pokroić w plastry.
Pomidory umyć, wytrzeć do sucha.
Sałatę opłukać zimną wodą na sicie, osuszyć na ręczniku kuchennym.
Plastry polędwicy ułożyć na kształt kwiatka z boku talerza.
Obok ułożyć mieszankę sałat, pomidora pokrojonego w plastry przekładać mozzarellą.
Wszystko doprawić solą, pieprzem. Podawać z pełno ziarnistym pieczywem.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 18.01.2014 18:50
fantastyczna wersja :)
Dorian 02.01.2014 08:04
pieknie sie prezentuje
Ola1young 24.12.2013 10:39
bardzo apetyczne śniadanie :)
Katarzyna59 04.11.2013 10:00
pychotka!!!
gosia56 01.09.2013 09:10
super jedzonko;)
ana1 31.08.2013 20:42
moje smaki
caralajna 06.08.2013 08:31
lubię tą sałatkę
Alex_M 05.08.2013 12:56
pysznosci! :)
Mniam 05.08.2013 10:47
Z miłą chęcią bym takie danie zjadła.
Magula 05.08.2013 09:41
Lubię takie jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat