Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitno pieczarkowy sos do makaronu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10-12 szt większych
serek topiony ok2 szt
śmietana ok4 łyżki
masło 1 łyżka kopiasta
natka pietruszki ok 1/2 pęczka
marchew 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitno pieczarkowy sos do makaronu

Pieczarki i marchew obrać i poddusić na rozgrzanym maśle. Podlać wodą i zagotować. Posolić i dodać pokrojone serki. Jeśli trzeba podlać wodą aby sos nie był zbyt gęsty. Mieszać aż serki się rozpuszczą, dodać śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki.
Wymieszać i doprawić do smaku.
Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 14.02.2017 18:51
Fajny i smaczny przepis.;)
w mojej kuchni 14.02.2017 17:34
dobre jedzonko podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak