Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitna pasta z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
por 1/6 szt
majonez 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitna pasta z łososia

Kroki postępowania

1
Mięso z łososia oddzielamy od skóry i rozdzielamy widelcem na małe kawałki. Wkładamy do miseczki.
Krok 1 - Aksamitna pasta z łososia foto
2
Kawałek pora myjemy i kroimy bardzo drobniutko. Wrzucamy do łososia.
Krok 2 - Aksamitna pasta z łososia foto
3
Ogórka obieramy ze skórki i również kroimy w drobną kostkę.
Wrzucamy do miski ze składnikami pasty.
Krok 3 - Aksamitna pasta z łososia foto
4
Jajko gotujemy na twardo. Kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do łososia.
Krok 4 - Aksamitna pasta z łososia foto
5
Dokładamy majonez i doprawiamy pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Gotową pastą smarujemy kanapeczki, lub używamy jako nadzienie np. do jajek.
Krok 5 - Aksamitna pasta z łososia foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.06.2013 07:53
Zdecydowanie są to moje smaki, ale ja bym to nazwała sałatką, bo dla mnie pasta oznacza coś bardzo rozdrobnionego, czym można pieczywo smarować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak