Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitna czeko-śliwka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2,5 kg
cukier 1 kg
kakao 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitna czeko-śliwka

Śliwki płuczemy i usuwamy pestki, następnie bledujemy lub rozdrabniamy w malakserze.
Przekładamy do dużego garnka, dosypujemy cukier, kakao i smażymy około 2 godziny na niewielkim ogniu. Od czasu do czasu mieszamy. Kiedy powidła będą odpowiednio gęste przekładamy je do słoików. Pasteryzujemy przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 23.09.2016 11:36
pyszna konfitura
sammakko 20.09.2016 18:57
Dziękuję :)
Wacław 20.09.2016 16:38
pyszne zapasy domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak