Ajerkoniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    1/4 l
  • żółtka

    6 szt
  • cukier

    30 łyżeczek
  • cukier waniliowy

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• ¼ l spirytusu
• 6 żółtek
• 30łyżeczek cukru
• Cukier waniliowy

Żółtka z cukrem ucieramy+ cukier waniliowy.
Wlewamy bardzo wolno spirytus i uzupełniamy
słodką śmietaną do 1litra.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 22.04.2012 09:15
super
Tahitha 09.03.2011 07:29
O, pyszna babska wódeczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat