Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt.
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 torebka
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
spirytus 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak.

Żółtka dokładnie miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym.Cały czas miksując dodajemy po trochu mleko skondensowane,ciągle miksując dodajemy spirytus.
Przelewamy do karafki,ajerkoniak jest najlepszy jak "przegryzie" następnego dnia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 09.02.2014 22:34
mniam palce lizac
Motorek 31.12.2013 19:37
pyszniutkie
cooleczka 29.12.2013 20:33
domowy najlepszy
Wafelek2601 29.12.2013 09:53
Od czasu do czasu lubię wypić kieliszeczek
gosia56 09.12.2013 11:03
poproszę kieliszeczek
Katarzyna59 14.11.2013 13:00
super fajny
Ewelina38 11.11.2013 21:01
mój ulubiony :)
jeta72 28.10.2013 07:47
mi smakuje :-)
gacopierz23 27.10.2013 21:41
lubię nie tylko do lodów :)
ankaryba 01.10.2013 11:30
bardzo lubię :-)
olkaaa 30.09.2013 07:32
bardzo lubię
Wojt@s
Wojt@s 24.09.2013 11:23
muszę w końcu sam spróbować
Ela15 22.09.2013 20:41
musi być super
m1monika 05.09.2013 12:10
uwielbiam :-)
dorotka0000025 23.08.2013 16:10
lubie ale domowego chyba bym nie ryzykowala
kate.500 18.08.2013 11:00
lubie taki domowy ajerkoniak
caralajna 15.08.2013 08:32
uwielbiam ajeroniak
ONY_za_kare 29.07.2013 17:05
to to lubię :)
Dorian 27.07.2013 20:53
pyszny ajerkoniak
halina17 04.07.2013 16:22
Bardzo lubię ajerkoniak.
jordi 26.06.2013 00:24
przydatny;)przepis
Dorota59 20.06.2013 18:36
wow, fajny trunek
dianix 17.06.2013 23:14
lubię takie
Bernadeta1 02.06.2013 00:16
dawno nie robiłam,smaczny
halina17 01.06.2013 16:46
Uwielbiam ajerkoniak zwłaszcza "domowej roboty".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak