Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ajerkoniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek
6 szt
spirytus
250 ml
brandy
200 ml
mleko
250 ml
cukier
300 g
laska wamilii
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Mleko zagotować z przekrojoną wzdłuż wanilią. Przecedzić po wystygnięciu. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę i dalej ubijając dolewać kolejno mleko, brandy i spirytus. Tak przygotowany likier odstawic w butelkach na 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak