Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AGRESTOWIEC

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

margaryna kostka 1
mąka pszenna 25 dag
cukier puder 25 dag
proszek do pieczenia 2 lyżeczki
jajko 4 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie

CIASTO II

kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

OWOCE NA WIERZCH

agrest odsączony 1 słoik

MASA

masło 1 kostka
jajko 2 sztuki
cukier 4 łyżki
kakao 2 łyżki

Porada

Agrest powinien być z lekka odsączony.

Przepis i sposób przygotowania na: AGRESTOWIEC

CIASTO:
Margarynę, cukier puder, cukier waniliowy rozwiercić w donicy. Dodać żółtka następnie mąkę i proszek do pieczenia na końcu ubite białka.
3/4 ciasta wyłożyć do wysmarowanego prodziża.
Owoce:
Na wierzch ciasta wciskać agrest.
Do pozostałej części ciasta dodać kakao i proszek do pieczenia.
Wymieszać i upiec ciasto.
Na wierzch wyłożyć masę i polać polewą kakaową.
MASA:
Jajka ubić z cukrem na parze.
Wystudzić, dodać do rozwierconego masła, dodać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.11.2016 11:17
super ciasto
Patrycja33 04.11.2016 10:54
ciekawy przepis, nigdy nie jadlam takiego ciacha, super pomysł:-)
mysza75 04.11.2016 10:01
jakie pyszne ciasto
wedith1 04.11.2016 10:01
Fajnie się zapowiada to ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak