Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Achocha marynowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

achocha 1 kg
marchew 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
ziele angielskie 10 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
papryczka chili 1 sztuka
woda 3 l
ocet 2 szklanki
sól 3 łyżki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Achocha marynowana

Kroki postępowania

1
Do słoików wkładamy pokrojoną achochę
Krok 1 - Achocha marynowana foto
2
Do każdego słoika wrzucamy kilka plasterków marchewki
Krok 2 - Achocha marynowana foto
3
Do każdego słoika wrzucamy ziele angielskie
Krok 3 - Achocha marynowana foto
4
Do słoików wrzucamy gorczycę
Krok 4 - Achocha marynowana foto
5
Do słoika wkładamy również listek laurowy
Krok 5 - Achocha marynowana foto
6
Dodajemy papryczkę chili. Z pozostałych składników gotujemy zalewę. Zalewamy nią słoiki. Pasteryzujemy 10 minut.
Krok 6 - Achocha marynowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak