Przepis i sposób przygotowania na: 3 bit - ciasto bez pieczenia
2. Masę krówkową lekko podgrzać, zanurzając puszkę w gorącej wodzie.
3. Dno foremki wyłożyć herbatnikami i posmarować je równomiernie, podgrzaną masą krówkową i przykryć warstwą herbatników.
4. Masło zmiksować na gładką masę, pod koniec stopniowo dodawać wystudzony budyń, aby powstał jednolity i gładki krem.
5. Krem wyłożyć równomiernie na herbatniki i przykryć go kolejną ich warstwą.
6. Śmietanę zmiksować z dodatkiem śnieżki na gęsty krem, jeśli jest za mało słodki, to dodać cukru pudru.
7. Krem z bitej śmietany wyłożyć na herbatniki i na wierzchu zetrzeć na drobnych oczkach tarki czekoladę.
8. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, aby zastygło i dobrze się kroiło.