Zupa z łososia po norwesku LOHIKEITTO

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    500 g
  • włoszczyzna

    250 g
  • ziemniaki

    3-4
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • koper świeży

  • śmietana 30%

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z warzyw dość drobno pokrojonych ugotować wywar z liściem laurowym. Kiedy warzywa są prawie miękkie dodać kawałki łososia i ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Doprawić do smaku posiekanym koperkiem i dużą ilością pieprzu.
Zupę podawać w czystej postaci lub ziabieloną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 10.03.2017 08:49
ładnie wyglada
Krzysztof15 04.03.2017 06:15
pyszna zupka
KORAL 03.03.2017 17:44
bardzo smaczna
w mojej kuchni 03.03.2017 16:46
same pyszności
Stenka 03.03.2017 16:14
ciekawa propozycja
olkaaa 03.03.2017 14:47
brzmi ciekawie
ilka01 03.03.2017 13:24
ciekawa zupa
SzczyptaChili 03.03.2017 13:08
Prosta a ciekawa zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat