Zupa kalafiorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • ziemniaki

    8-10 szt
  • udka kurczaka

    5 szt
  • marchew

    2 szt
  • por

    1/3 szt
  • natka pietruszki

    ok 1 pęczka
  • śmietana

    1/2 kubka
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić, mięso oczyścić, opłukać, zalać wodą i postawić z ziemniakami do gotowania. Posolić dodać por i przyprawy.
Kalafior włożyć do zakwaszonej octem wody, a następnie opłukać i podzielić na różyczki. Dodać do zupy gdy ziemniaki się podgotują. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku.
Na koniec zabielić zupę śmietaną i dodać pokrojoną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 11.05.2017 19:08
Pyszna propozycja
Justi2401 18.02.2017 15:45
Bardzo lubię taką zupkę :)
katarzynka455 18.02.2017 14:22
dziękuję wszystkim:))))
katarzynka455 18.02.2017 14:19
dlaczegóż ? pewnie każdy z nas tak ma że czegoś nie lubi:))... ja też tak mam że za niektórymi warzywami i nie tylko... nie przepadam a nawet ich nie cierpię:))))))
agaK. 18.02.2017 14:02
Może wstyd się tu przyznać ale nigdy nie jadłam zupy kalafiorowej, nie przepadam za tym warzywem ale nawet nie miałam okazji próbować.
Wacław 18.02.2017 11:00
smaczna ,lekka zupa :-)
pestka 18.02.2017 10:26
lubię taką zupę
Beatris 17.02.2017 23:41
Lubię takie zupki :)
Iwusia 17.02.2017 22:59
smaczne są takie zupki
dodi 17.02.2017 18:05
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat