Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa a la Chiny

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 0,75 litra
skrzydełka kurczaka 3 sztuki
marchew 2 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
oliwa 4 łyżka
grzybki mun 8 sztuk
makaron ryżowy 8 dag
sos słodko-kwaśny do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa a la Chiny

Kroki postępowania

1
Na bulionie ugotować skrzydełka, wyjąć i obrać z mięsa, ponownie mięso włożyć do bulionu.
Seler, por i marchew obrać i pokroić w cienkie słupki. Podsmażyć na oliwie.
Krok 1 -  Zupa a la Chiny foto
2
Podsmażone warzywa dodać do bulionu. Chwilę razem gotować.
Krok 2 -  Zupa a la Chiny foto
3
Grzybki mun namoczyć w gorącej wodzie na 20 minut a następnie pokroić w paski, dodać do bulionu i warzyw. Wymieszać.
Gotować około 5 minut
Krok 3 -  Zupa a la Chiny foto
4
Na koniec dodać makaron i gotować jeszcze 10 minut, doprawić do smaku sosem sojowym i sosem słodko- pikantnym.
Przelać od talerzy.
Krok 4 -  Zupa a la Chiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brioszka 14.04.2014 10:13
moje smaki
Małgorzata9 13.04.2014 21:17
ciekawy przepis
Megg 13.04.2014 19:59
rewelacyjna zupka
Pani Domu 13.04.2014 19:19
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak