Zrazy z ogórkiem

Zrazy z ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    ok 60 dag
  • łopatka wieprzowa

    ok 20 dag mielonej
  • pieczarki

    ok 10 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • ogórek kiszony

    4 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • mąka

  • musztarda

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Dość mocno rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, cienko posmarować musztardą.
Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, wystudzić. Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę, pieczarki, bułkę tartą i wbić jajko. Wymieszać i doprawić do smaku.
Ogórki pokroić na połowy czy też ćwiartki w zależności od wielkości ogórka.
Na plastrach mięsa rozłożyć masę mięsną, położyć ogórka i zwinąć w roladkę. Otoczyć w mące i położyć zawinięciem do dołu (można spiąć wykałaczką) na rozgrzanym na patelni oleju.
Obsmażyć roladki i podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dodi

02.04.2017 20:35
mniam, mniam

bertpvd

02.04.2017 19:44
Pyszne zrazy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat