Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok 60 dag
łopatka wieprzowa ok 20 dag mielonej
pieczarki ok 10 szt
cebula 1/2 szt
ogórek kiszony 4 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek
mąka
musztarda
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z ogórkiem

Szynkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Dość mocno rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, cienko posmarować musztardą.
Pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju, wystudzić. Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę, pieczarki, bułkę tartą i wbić jajko. Wymieszać i doprawić do smaku.
Ogórki pokroić na połowy czy też ćwiartki w zależności od wielkości ogórka.
Na plastrach mięsa rozłożyć masę mięsną, położyć ogórka i zwinąć w roladkę. Otoczyć w mące i położyć zawinięciem do dołu (można spiąć wykałaczką) na rozgrzanym na patelni oleju.
Obsmażyć roladki i podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 02.04.2017 20:35
mniam, mniam
bertpvd 02.04.2017 19:44
Pyszne zrazy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak