Tortilla ziemniaczana z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • papryka

    1/2 sztuki
  • cebulka

    1 sztuka
  • różyczki brokuła

  • boczek wędzony

    2 plasterki
  • jajka

    3 sztuki
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • chili Prymat

  • oregano

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania




Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i krótko obgotować w osolonej wodzie ( 3-4 min.). Pomidora sparzyć zdjąć skórkę, wyrzucić nasiona i pokroić w kostkę. Tak samo pokroić paprykę, cebulę i boczek.
Jajka roztrzepać z przyprawami. Na patelni rozgrzać oliwę, rozłożyć połowę ziemniaków. Jajka wymieszać z pozostałymi warzywami i boczkiem. Wylać masę i wyłożyć resztę ziemniaków.
Smażyć na wolnym ogniu do lekkiego ścięcia jajek i odwrócić na drugą stronę. Ja nie odwracałam tylko wstawiłam na chwilę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
DorotaZ 02.03.2015 21:52
Ja również lubię:) Pyszności:)
ilka01 02.03.2015 16:09
pychota :)
dollce 02.03.2015 13:09
fajna propozycja
halina17 02.03.2015 12:44
Smacznie wygląda.
wwwiolka 02.03.2015 12:11
Bardzo fajny przepis.
MałaMi89 02.03.2015 11:51
I my też :)
2milutka 01.03.2015 21:57
to co lubimy:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat