Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po warszawsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
jajko 5 sztuk
Chrzan śmietankowy Smak 1 słoik
natka pietruszki 1 pęczek
Majeranek suszony Prymat 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
majonez 1 łyżka
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po warszawsku

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i osuszyć.
Natrzeć przyprawą klasyczną, solą , czosnkiem, pieprzem, majerankiem i zostawić na noc w lodówce. Na drugi dzień mięso upiec w rękawie do pieczenia (pieczemy około 1 godziny zależy od grubości mięsa), wystudzić. Schab pokroić w plastry o grubości 1 cm. W każdym plastrze naciąć głęboką kieszonkę.
Krok 1 -  Schab po warszawsku foto
2
Ugotować na twardo jajka pokroić w kostkę, dodać chrzan i troszeczkę majonezu, sól, pieprz.
Krok 2 -  Schab po warszawsku foto
3
Kieszonki schabu nadziać pastą jajeczną.
Natkę pietruszki posiekać i posypać nią farsz.
Krok 3 -  Schab po warszawsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.02.2015 11:32
fajny pomysł na mięsko
Grazyna0211 11.05.2014 16:48
smaczne danie
Niki22 10.05.2014 21:14
jak ja lubię takie mięsiwa :)
Konczi 10.05.2014 17:58
bardzo fajna propozycja
gosia56 10.05.2014 17:30
na pewno pycha;)
wirtualnykucharz 10.05.2014 17:15
mam na nie ochotę , lubię mięso pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak