Ryba w cytrynowej marynacie

Ryba w cytrynowej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • cytryna

    2 sztuki
  • koperek świeży

    2 łyżki posiekane
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku

ryba

  • filet z tilapii

    6 filetów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę odmrozić, odsączyć na papierze.
Marynata: cytryny myjemy i wyciskamy z nich sok, skórkę można wziąć i zeskrobać, wrzucić do marynaty, i dalej dajemy resztę składników, koperek, pietruszkę, sol, pieprz, olej, mieszamy, wkładamy rybę, każda dokładnie maczamy w marynacie i tak zostawiamy w szczelnie zamkniętym pojemniku przynajmniej na godzinę.
Wyciągamy rybę, każda porcje nakładamy na folie aluminiowa, na każda porcje można jeszcze położyć pól plasterka cytryny, zawijamy w paczuszki, i teraz, rybkę układamy na rozgrzany ruszt grill, pieczemy, a raczej dusimy aż rybka będzie dobra.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat