Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

" Rajska wyspa "

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kisiel cytrynowy
1 op
śmietana 36%
150 ml
kokos
2 lyzki
truskawki
15 dag
cukier puder
2 lyzki
polewa czekoladowa
50 ml
ananas z puszki
5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Rajska wyspa "

Kisiel gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , z tym , że wodę mieszamy pół na pół z syropem z ananasów.

Odstawiamy do przestudzenia.


Truskawki( rozmrożone wcześniej ) mieszamy z cukrem pudrem i miksujemy
( nie na gładką masę! ).


Ananasy kroimy w drobne kosteczki , dolewamy śmietanę kremówkę i miksujemy
( też nie na gładką masę - ma byc widac i czuc kawałki ananasa ).
Dodajemy wiórki kokosowe i razem mieszamy.


Do pucharka / salaterki wkładamy na spód mus truskawkowy ...na wierzch lekko przestudzony kisiel cytrynowo / ananasowy.
Gdy chwilę postoi przykrywamy warstwą kokosowo / ananasową.


Ozdabiamy wg. własnego pomysłu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 16.04.2013 18:55
jakie proste a jakie efektywne
agnieszkalider 01.02.2013 08:05
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak