" Rajska wyspa "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kisiel cytrynowy

    1 op
  • śmietana 36%

    150 ml
  • kokos

    2 lyzki
  • truskawki

    15 dag
  • cukier puder

    2 lyzki
  • polewa czekoladowa

    50 ml
  • ananas z puszki

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kisiel gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , z tym , że wodę mieszamy pół na pół z syropem z ananasów.

Odstawiamy do przestudzenia.


Truskawki( rozmrożone wcześniej ) mieszamy z cukrem pudrem i miksujemy
( nie na gładką masę! ).


Ananasy kroimy w drobne kosteczki , dolewamy śmietanę kremówkę i miksujemy
( też nie na gładką masę - ma byc widac i czuc kawałki ananasa ).
Dodajemy wiórki kokosowe i razem mieszamy.


Do pucharka / salaterki wkładamy na spód mus truskawkowy ...na wierzch lekko przestudzony kisiel cytrynowo / ananasowy.
Gdy chwilę postoi przykrywamy warstwą kokosowo / ananasową.


Ozdabiamy wg. własnego pomysłu!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TEtalicha 16.04.2013 18:55
jakie proste a jakie efektywne
agnieszkalider 01.02.2013 08:05
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat