Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kisiel cytrynowy
1 op -
śmietana 36%
150 ml -
kokos
2 lyzki -
truskawki
15 dag -
cukier puder
2 lyzki -
polewa czekoladowa
50 ml -
ananas z puszki
5 szt
Sposób przygotowania
Odstawiamy do przestudzenia.
Truskawki( rozmrożone wcześniej ) mieszamy z cukrem pudrem i miksujemy
( nie na gładką masę! ).
Ananasy kroimy w drobne kosteczki , dolewamy śmietanę kremówkę i miksujemy
( też nie na gładką masę - ma byc widac i czuc kawałki ananasa ).
Dodajemy wiórki kokosowe i razem mieszamy.
Do pucharka / salaterki wkładamy na spód mus truskawkowy ...na wierzch lekko przestudzony kisiel cytrynowo / ananasowy.
Gdy chwilę postoi przykrywamy warstwą kokosowo / ananasową.
Ozdabiamy wg. własnego pomysłu!
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się