Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 35 dag
cytryna 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
por (biała część) 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
śmietana 18 proc 20 dag
olej 1 łyżka
koperek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Kroki postępowania

1
Filet z pstrąga opłukać osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na mniejsze kawałki skropić dobrze sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem cytrynowym zostawić w lodówce na 30 minut
Krok 1 -     Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie foto
2
Marchewkę obraną i umytą pokroić na cienkie słupki a por w krążki.W rondlu rozgrzać olej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz marchewkę i por poddusić 5 minut lekko dosolić do smaku.
Krok 2 -     Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie foto
3
Naczynie żaroodporne natłuścić lekko ułożyć warzywa, oraz rybkę,ze śmietany soli cukru i pieprzu oraz świeżego posiekanego koperku przyrządzić sos zalać rybę piec 25 minut w temp 180*c.
Krok 3 -     Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 05.06.2014 13:55
bardzo ladnie podany, koperek do ryby - klasyka!
2milutka 02.06.2014 08:18
to jest pstrąg tęczowy-odmiana łososia:)
2milutka 02.06.2014 08:17
to jest pstrąg tęczowy-odmiana łososia..;)))))
Agula&Stabi 01.06.2014 21:14
Bardzo ciekawe ale ta ryba to nie jest przypadkiem Łosoś ??
IwonaDD 01.06.2014 19:20
pyszne danie!!!!!
Aleksandra/Olcia 01.06.2014 18:49
ojjj zjadłabym
norweska20 01.06.2014 18:20
pyszności tak podana rybka
Kuchenka 01.06.2014 15:16
ale apetyczne :)
IlonaAlbertos 01.06.2014 15:08
Wygląda wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak