Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    35 dag
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1/2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • śmietana 18 proc

    20 dag
  • olej

    1 łyżka
  • koperek

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 -     Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie foto
Filet z pstrąga opłukać osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na mniejsze kawałki skropić dobrze sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem cytrynowym zostawić w lodówce na 30 minut
Krok 2 -     Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie foto
Marchewkę obraną i umytą pokroić na cienkie słupki a por w krążki.W rondlu rozgrzać olej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz marchewkę i por poddusić 5 minut lekko dosolić do smaku.
Krok 3 -     Pstrąg tęczowy w koperkowej śmietanie foto
Naczynie żaroodporne natłuścić lekko ułożyć warzywa, oraz rybkę,ze śmietany soli cukru i pieprzu oraz świeżego posiekanego koperku przyrządzić sos zalać rybę piec 25 minut w temp 180*c.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 05.06.2014 13:55
bardzo ladnie podany, koperek do ryby - klasyka!
2milutka 02.06.2014 08:18
to jest pstrąg tęczowy-odmiana łososia:)
2milutka 02.06.2014 08:17
to jest pstrąg tęczowy-odmiana łososia..;)))))
Agula&Stabi 01.06.2014 21:14
Bardzo ciekawe ale ta ryba to nie jest przypadkiem Łosoś ??
IwonaDD 01.06.2014 19:20
pyszne danie!!!!!
Aleksandra/Olcia 01.06.2014 18:49
ojjj zjadłabym
norweska20 01.06.2014 18:20
pyszności tak podana rybka
Kuchenka 01.06.2014 15:16
ale apetyczne :)
IlonaAlbertos 01.06.2014 15:08
Wygląda wspaniale.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat