Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
cynamon 1 łyżka
daktyle 50 g
miód 1 łyżka
ciasto francuskie 1 szt
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: " Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim "

Kroki postępowania

1
Jabłko obieramy.
Wydrążamy środek.
Całe obtaczamy w cynamonie.
Krok 1 - " Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim " foto
2
Daktyle drobno kroimy.
Wkładamy do wnętrza.
Zalewamy łyżką miodu.
Krok 2 - " Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim " foto
3
Z ciasta francuskiego wycinamy długie paski i 3 listki.
Obtaczamy dookoła zafaszerowane jabłko.
Dekorujemy listkami.
Smarujemy rozbełtanym żółtkiem.
Wkładamy do piekarnika na 190C na ok. 20 minut.
Krok 3 - " Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 14.01.2013 15:17
coś wspaniałego
Beata61 07.12.2012 07:12
niby nic szczególnego, normalny przepis, ale wykonanie rewelacyjne!
miroslawa 07.12.2012 05:32
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak