" Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim "

" Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt
  • cynamon

    1 łyżka
  • daktyle

    50 g
  • miód

    1 łyżka
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • żółtko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - " Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim " foto
Jabłko obieramy.
Wydrążamy środek.
Całe obtaczamy w cynamonie.
Krok 2 - " Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim " foto
Daktyle drobno kroimy.
Wkładamy do wnętrza.
Zalewamy łyżką miodu.
Krok 3 - " Pieczone jabłka z miodem i daktylami w cieście francuskim " foto
Z ciasta francuskiego wycinamy długie paski i 3 listki.
Obtaczamy dookoła zafaszerowane jabłko.
Dekorujemy listkami.
Smarujemy rozbełtanym żółtkiem.
Wkładamy do piekarnika na 190C na ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszkalider

14.01.2013 15:17
coś wspaniałego

Beata61

07.12.2012 07:12
niby nic szczególnego, normalny przepis, ale wykonanie rewelacyjne!

miroslawa

07.12.2012 05:32
fantastyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat