Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z pieczarkami i kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki pół kg
kapusta kiszona 30 dag
cebula pół sztuki
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
ciasto francuskie 1 opakowanie 275g

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z pieczarkami i kapustą

Pieczarki poszatkować drobno i podsmażyć na patelni. Posolić i dobrze wymieszać. Cebulę poszatkować i zrumienić na tłuszczu. Kapustę odcisnąć z zalewy i wypłukać. Ugotować. Przecedzić i połączyć z pieczarkami. Wymieszać wszystko dokładnie i przyprawić pieprzem raz kucharkiem. Ciasto francuskie rozwinąć z papieru, układać farsz i zwijać w rulon. Przecinać co kawałek. Paszteciki wykładać na patelni. Piec w 180 st. aż ciasto się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.04.2014 13:38
Super paszteciki ;)
w mojej kuchni 20.04.2014 11:40
pyszności do popicia barszczykiem
Katarzyna59 20.04.2014 10:32
smaczne paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak