Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Pasiaste naleśniki z krówkowym serem "

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1,5 szklanki
woda gazowana 0,5 szklanki
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
sól 1 szczypta
kakao 1 łyżka
biały ser 40 dag
mleko skondensowane słodzone 0,5 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: " Pasiaste naleśniki z krówkowym serem "

Mleko skondensowane gotujemy ok. 3 godziny w garnku z wodą.
Studzimy.

* Jeśli nie chce nam się gotowac mleka skondensowanego , możemy zastąpic je np. sosem toffi do lodów i deserów lub roztopic kilka cukierków krówek :). Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto naleśnikowe.

1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem.

Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego.

Smażymy z obu stron. Ser biały ucieramy z masą krówkową.

Przygotowaną masą smarujemy naleśniki.

Zwijamy w ruloniki.

Układamy na talerzu i podlewamy masą krówkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.01.2013 19:09
Bardzo ciekawy wygląd tych naleśników, super!
Monika-twin 16.10.2012 05:31
ciekawy przepis na impreze-oryginalny
Aleksandraa 13.10.2012 19:10
fajne :)
Agnieszka_B 13.10.2012 14:10
Piękny efekt końcowy - aż chce się jeść!
Poison1988 13.10.2012 00:22
Ale fajne pasiaki :) Super! :)
polly66 12.10.2012 22:02
więcej roboty niż przy zwykłych, ale warto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak