Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalne roladki z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 300 g
sól i pieprz
pasta curry zielona 2 łyżki
sos sojowy ciemny 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
bambus pędy 170 g. z zalewy wodnej
jogurt naturalny
Papryka wędzona słodka mielona Prymat

Porada

Idealnym dodatkiem do roladek będzie smażony ryż lub pieczone ziemniaki.

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalne roladki z indyka

Kroki postępowania

1
Pędy bambusa przekładamy do miski , dodajemy pastę curry , sos sojowy , musztardę oraz curry w proszku i ostrą paprykę. Mieszamy do połączenia się składników.


Krok 1 -  Orientalne roladki z indyka foto
2
Filet z indyka myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
Kroimy na 4-5 plastrów , każdy rozbijamy cienko , oprószamy solą i pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy ok. 2 łyżek farszu , rozsmarowujemy po całej powierzchni kotleta.
Zwijamy roladki nakładając najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
Krok 2 -  Orientalne roladki z indyka foto
3
Roladki układamy na foli aluminiowej , polewamy jogurtem naturalnym oraz posypujemy słodką wędzoną papryką.
Krok 3 -  Orientalne roladki z indyka foto
4
Zakładamy boki foli szczelnie na siebie.
Pieczemy 40-45 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Krok 4 -  Orientalne roladki z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 17.03.2016 20:52
Muszę przyznać że ciekawe
Ewelina1991 17.03.2016 14:22
apetycznie wygląda!!
Aannkaa82 17.03.2016 14:14
bardzo apetyczne miesko
RenataZ-et 17.03.2016 14:11
rewelacyjny pomysł
Grazyna0211 17.03.2016 13:18
apetyczne danie
IZABELA29 17.03.2016 11:57
smaczna propozycja
Wafelek2601 17.03.2016 10:51
Bardzo dobre
tobi1989 17.03.2016 09:40
Fajny przepis :)
Małgorzata92 17.03.2016 09:15
Fajne danie :)
sliwka 17.03.2016 09:01
Fajne mięsko;))
Maridka19 17.03.2016 08:04
Super pomysł na obiad .
kd045 17.03.2016 07:36
Ciekawy przepis
justynkag 17.03.2016 07:13
Przyciągnęła mnie nazwa, bo bardzo lubię orientalne smaki. Tylko nigdy nie używałam pędów bambusa. Trzeba to zmienić. Przepis bardzo fajny. Podkradam
Mniam 17.03.2016 00:25
Idę do Ciebie na obiad :) Roladki wyglądają tak smacznie, że głodna się zrobiłam ;)
Róża1 16.03.2016 22:37
dla mnie też super !!!!!!!!
Łukasz15 16.03.2016 22:30
Dla mnie super
kloruś 16.03.2016 22:15
chętnie bym skosztowała! wyglądają pysznie!
MałaMi89 16.03.2016 21:32
Super! Zjadłabym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak